Asszertíven, de hogyan?

Mit tehetünk akkor, amikor azok a bizonyos gombok benyomódnak? Az asszertivitás akkor a legnehezebb, amikor kiélezett helyzetekben a legkényesebb pillanatokban,...

0
(0 értékelés)
44 tanuló
Utoljára frissítve: 2024.05.13.

Mit tehetünk akkor, amikor azok a bizonyos gombok benyomódnak? Az asszertivitás akkor a legnehezebb, amikor kiélezett helyzetekben a legkényesebb pillanatokban, vagy a számunkra legfontosabb embereknél kellene használnunk. Hiába van róla akár kiterjedt elméleti tudásunk, ha az érzelmileg felfokozott helyzetben képtelenek vagyunk ezt előhívni, és sajnos mégsem tudunk asszertíven kommunikálni.

Sokszor támadhat gondunk a kommunikációval:

  • amikor az önérvényesítésünk akadályba ütközik egy elnyomó vagy erőteljesen határátlépő helyzetben (mentor, üzleti partner, szülő vagy akár más tekintélyszemély kapcsán),
  • kiélezett, konfliktusos helyzetekben,
  • párkapcsolatban, vagy bármely szeretetkapcsolatunkban, amikor az érzelmeink átveszik felettünk a hatalmat

A feltöltött anyagok között megtalálod a prezentációt, valamint a workshop során használt két kérdőívet, amik segíthetnek abban, hogy ráláss nemcsak arra, hogy mi a te legfőbb kommunikációs stílusod, hanem arra is, hogy mely közegben és élethelyzetben okoz számodra kihívást az asszertív kommunikáció.

Nézd vissza a workshop felvételét, végezd el a gyakorlatokat, és sajátítsd el, miként alkalmazható az asszertív kommunikáció a legnehezebb élethelyzetekben is.

Ismerd meg az előadót:

Sminktrénerként évekkel ezelőtt felismerte, hogy a mai középkorú és fiatal felnőtt nők szocializációjának nem volt szerves része a női szépség témája, épp ezért a mai kor társadalmában a legtöbb nő bizonytalansággal küzd, hogy miként teljesedjen ki a saját nőiességében.

SminkVarázs tréningjein és oktatásain már több mint 1.000 hölgynek segített megtalálni az utat a saját szépségük kiteljesítéséhez. Ezzel párhuzamosan az elmúlt 10 évben kisvállalkozói közegben dolgozott, és vezetett főleg rendezvényekkel kapcsolatos projekteket, a kis létszámú rendezvényektől a 10.000 fős Papp László Sportarénáig.

A Károli Gáspár Református Egyetemen kommunikáció, majd később az ELTE-n pszichológia szakon végzett. Két könyv szerzője, az egyik nemzetközi egyetem hazai képzési intézetének pszichológus szakfelelőse. Pszichológusként a mindennapi megküzdésben támogatja a hozzá fordulókat.A női vállalkozók támogatása mindig is szívügye volt: egy üzleti mentorprogramban több éven keresztül végzett mentori tevékenységet. Most a Női Vállalkozók Napjának alapítójával, Mihalik Gyöngyvérrel a Női Vállalkozók Klubja közösségének szervezésén dolgozik.